Hlavní obsah

Policie našla v betonové šachtě mrtvého psa, hledá majitele i svědky

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

V betonové šachtě v Kroměříži objevil ležet náhodný kolemjdoucí v neděli mrtvé tělo psa. Případem se nyní zabývají kroměřížští policisté, kteří mají podezření na týrání zvířat.

Foto: Policie ČR

Policisté na Kroměřížsku prověřují okolnosti úhynu a nálezu psa.

Článek

„Tělo psa leželo v betonové šachtě mezi vodní nádrží Hrubý rybník, které se v Kroměříži říká Bágrák, a železniční tratí vedoucí na Zborovice. Našel ho tam náhodný kolemjdoucí v pondělí,“ uvedla mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Policisté v souvislosti s tímto případem hledají majitele psa a o pomoc s objasněním okolností smrti zvířete žádají i veřejnost.

„Pokud v okolí uvedeného místa někdo viděl osobu se psem, který odpovídá popisu, ať zavolá na linku 158 nebo přímo kriminalistům na telefonní číslo 974 675 353. Uvítáme také informace od všímavých občanů, kteří postřehli, že jejich soused postrádá uvedeného pejska,“ řekla mluvčí.

Podle policie šlo o křížence amerického stafordširského teriéra. Původně však informovala, že šlo o větší plemeno černé barvy podobné labradorovi. Za trestný čin týrání zvířat hrozí pachateli až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám