Hlavní obsah

Policie: Místostarosta falšoval lustrační osvědčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÝ TĚŠÍN

Policie stíhá místostarostu Českého Těšína Mariana Kuse, který měl zfalšovat lustrační osvědčení, aby mohl kadidovat za ČSSD v loňských krajských volbách. V pátek to Novinkám potvrdila policie. Jako první o tom ve čtvrtek informovala Česká televize.

Foto: Pavlína Božková

Oslavte Světový den pro fair trade piknikovým happeningem na podporu lokálních a fairtradových pěstitelů Férová snídaně.

Článek

"Ve čtvrtek 17. února začal Útvar odhalování korupce a finanční kriminality stíhat 42letého Mariána Kuse z Českého Těšína pro trestný čin padělání a pozměňování veřejné listiny," uvedla policejní mluvčí Lucie Uhlířová.

Počátkem loňského roku dvakrát po sobě žádal v souvislosti s volbami do krajských zastupitelstev Ministerstvo vnitra ČR o vydání lustračního osvědčení, které je nezbytnou podmínkou pro zařazení na kandidátní listinu.

Ministerstvo vnitra mu v obou případech vydalo pozitivní lustrační osvědčení, ale obviněný si zřejmě původní text "byl evidován" pozměnil na text "nebyl evidován". Pokud mu bude prokázána vina, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám