Hlavní obsah

Policie marně honila nebezpečného muže na žádost z Rakouska

Policisté ve Znojmě pátrali po muži, který je podezřelý ze spáchání násilné trestné činnosti na území Rakouska a České republiky. Do akce byly nasazeny desítky policistů, kterým pomáhal vrtulník Letecké služby.

Článek

Podle rakouské tiskové agentury APA vstoupil ozbrojený muž do pobočky banky v příhraničním městečku Unterretzbach, když v ní byl jediný zaměstnanec. Přinutil jej lehnout si na podlahu, pak vybral pokladnu a z místa uprchl. Použil k tomu červený Fiat Coupé s českou registrační značkou, s nímž ujel směrem na Moravu.

Ve Znojmě lidé zahlédli podezřelého ve Vídeňské ulici. Následně jej začala pronásledovat policie. Podařilo se nalézt a zajistit auto hledaného. Podle APA je jeho majitelem třiačtyřicetiletý Turek. Pachatel podle svědků utekl do areálu bývalých znojemských kasáren. Desítky policistů je obklíčily a prohledaly. Akce skončila po třech hodinách v 17:15. Přestože do ní byl nasazen policejní vrtulník a psovodi, policie muže nenašla.

"V pátrání ale nepolevujeme. Prohledáváme okolí Znojma. Spolupracujeme s rakouskou policií," dodala policejní mluvčí Petra Vedrová.

Hledaný zhruba 35letý muž je asi 160 centimetrů vysoký a má dlouhé černé vlasy. „Žádáme občany, kteří muže spatřili, aby jakékoliv informace k jeho pohybu neprodleně nahlásili na linku 158,“ vyzvala Vedrová. Policisté nedoporučují, aby se jej lidé případně snažili sami zadržet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám