Hlavní obsah

Policie má podezřelého z vraždy mladého páru v Krči. Zabíjel v Roubalově stylu

– Praha • Aktualizováno
Právo, Novinky, for, cie

Policie dopadla muže podezřelého z vraždy devatenáctiletého chlapce a stejně staré dívky, jejichž ubodaná těla byla nalezena minulou sobotu na sídlišti v Praze Krči. Zadržený muž se k činu přiznal, policie ho obvinila z dvojnásobné vraždy, řekl vedoucí oddělení vražd pražské policie Josef Mareš. Pachateli hrozí dvacet let za mřížemi, nebo výjimečný trest.

Policisté objasnili dvounásobnou vraždu mladých lidíVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

„Za dvacet let jsme se s podobně brutálním zločinem nesetkali,“ konstatoval. Naposledy si prý obdobně počínal pětinásobný vrah Ivan Roubal, který svoje oběti s oblibou svazoval do kozelce, takže se pomalu udusili.

Pobodaná těla devatenáctiletého studenta a jeho stejně staré přítelkyně nalezli policisté v sobotu v paneláku v Murgašově ulici v Praze 4 poté, co dívku začali pohřešovat její rodiče. Po ohledání místa činu dospěli kriminalisté k závěru, že smrt dvojice zapříčinila cizí osoba. Po pitvě začali případ vyšetřovat jako vraždu.

Některá média uvedla, že pár ležel v bytě spoutaný a mordu předcházela divoká hádka. Policie ale odmítla sdělit jakékoliv podrobnosti s ohledem na probíhající vyšetřování.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Pracovníci odnášejí jedno z těl.

„Muž se k činu doznal, konstatoval, že nemá žádných námitek proti zahájení trestního stíhání, ale výpověď odmítl,“ uvedl Mareš, který případ označil za velice závažný a složitý.

Mladík skončil v policejní cele a kriminalisté připravují podnět k návrhu na vzetí do vazby.

Roubal momentálně pyká za svoje ohavné skutky ve Valdicích. Počtem spáchaných vražd zaujímá jedno z předních míst sériových vrahů v ČR. Soud ho poslal do vězení na doživotí. Kriminalisté mu dokázali pět vražd, další dvě pohřešované osoby se nikdy nenašly. Roubal svoje oběti likvidoval např. tak, že jedno tělo hodil do septiku, druhé skončilo v rybníce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám