Hlavní obsah

Policie kvůli anonymu prohledala několik vlaků RegioJet

– Pardubice/Česká Třebová/Brno/Havířov

Kvůli anonymnímu oznámení o bombě v pátek prohledala policie několik vlaků RegioJet. V době prohlídek byla na tratích přerušena doprava a vlaky nabraly až hodinové zpoždění. Policie prohledávala vlaky v Pardubicích, České Třebové, Ostravě-Svinově, Brně a Havířově na Karvinsku, řekla mluvčí Českých drah Monika Bezuchová

Policie kvůli anonymu prohledává vlaky RegioJetVideo: Novinky

 
Článek

"Dnes odpoledne byl zaslán do médií anonymní e-mail, který oznámil uložení nástražného výbušného systému v několika vlacích společnosti RegioJet," uvedl mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Případem se zabývá NCOZ ve spolupráci s krajskými ředitelstvími policie.

"Museli jsme evakuovat cestující z vlaku i bezprostřední okolí souprav, abychom vyloučili, že tam bomba je," řekla mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Společnost RegioJet oznámila, že se v návaznosti na kroky policie postará, aby se cestující dostali do svých cílových destinací s co nejmenšími komplikacemi a maximálním servisem. "Bezpečnost je pro nás vždy prioritou. V minulosti se nicméně ukázalo, že nejde o bezpečnostní riziko, ale de facto trestnou činnost vydírání, s kterou si policie dokázala poradit a pachatele velmi rychle dopadnout," uvedl mluvčí firmy RegioJet Aleš Ondrůj.

Doplnil, že společnost poskytuje cestujícím asistenci při zajištění spojů do jejich koncových destinací s ohledem na zpoždění vlaků. Kromě vlaků, které policie prohledávala, ovlivnila výluka i dva večerní spoje vyjíždějící z Prahy. Pojedou zpožděné kvůli opožděnému příjezdu souprav z předchozích spojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám