Hlavní obsah

Policie je na stopě řidiči, který nechal ležet umírajícího chlapce v příkopu

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Jihlavští kriminalisté zúžili okruh hledaných vozů z páteční tragické nehody, po které zemřel u Vysokých Studnic bez poskytnutí pomoci 17letý cyklista. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Podle zdokumentované situace kriminalisté od počátku pracovali s verzí, že cyklistu s největší pravděpodobností zachytil vozidlem nebo částí vozidla řidič dodávkového nebo nákladního vozidla, který jel po silnici ve směru od Jihlavy na Velké Meziříčí. Cyklista po střetu upadl do příkopu, kde na následky zranění zemřel.

„Na místě nehody jsme zajistili důležité stopy, včetně části pravého zpětného zrcátka od vozidla. Z předběžného výsledku soudní pitvy vyplývá, že cyklistu srazilo menší nákladní vozidlo, které ho zachytilo právě pravým zpětným zrcátkem. Proto se okruh podezřelých vozidel, po nichž pátráme, výrazně zúžil,“ uvedla mluvčí.

Jihomoravští policejní experti by měli určit, zda nalezené zrcátko s tragickou nehodou skutečně souvisí, jihlavští kriminalisté zatím obcházejí autoservisy a prodejce, aby se dostali co nejblíž ke konkrétnímu typu vozu.

Podle vyšetřovatele Víta Bařiny má totiž policie k dispozici i kamerové záběry z obcí na trase, což spolu s důkladnou analýzou pomohlo další redukci okruhu podezřelých aut. Ohledání těch vytipovaných v současné době probíhá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám