Hlavní obsah

Policie ho hledala šest let, zatkla ho při nákupu ledničky

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Celých šest let se dařilo unikat spravedlnosti 36letému muži, který byl v roce 2002 v Ostravě odsouzen za výrobu drog k 2,5 roku vězení. Nakonec ho ostravští policisté zatkli v úterý v Ostravě, když si chtěl v obchodě koupit ledničku.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Řekla, že muž po celou dobu používal doklady totožnosti svých kamarádů, kterým byl velmi podobný. Pohyboval se po celém kraji, ale také na Přerovsku.

Letos v dubnu se dokonce snažil ujet policistům a způsobil při tom menší dopravní nehodu. „Prokázal se dokladem svého kamaráda. Mystifikace byla velmi věrohodná a policisté nepoznali, že se jedná o jiného muže,“ konstatovala policejní mluvčí. Vyšetřování podle ní navíc prokázalo, že i na útěku se muž živil výrobou pervitinu. Při dubnové nehodě policisté nalezli v zavazadlovém prostoru mobilní varnu.

Útěk před spravedlností pro hledaného muže skončil v jednom z ostravských nákupních center poslední zářijový den, kdy ho kriminalisté po dlouhodobém sledování překvapili na nákupech.

Podle mluvčí policie je v současnosti v Ostravě vyhlášeno pátrání zhruba po 1000 osobách. „Ostravští pátrači zadrží měsíčně průměrně 60 osob. Ročně je to až 900 osob. Vysoké číslo je ovlivněno beztrestností osob, které nenastoupí do výkonu trestu. Nejde totiž o trestný čin,“ dodala mluvčí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám