Hlavní obsah

Policie hledá výtržníky z derby pražských S, má je na záběrech

Praha

Pražská policie podle videozáznamu pátrá po fotbalových fanoušcích, kteří při dubnovém derby klubů Sparty a Slavie na Letné tropili výtržnosti a používali nedovolenou pyrotechniku. Hříšníci pocházejí z obou táborů a policisté žádají veřejnost o pomoc při zjišťování jejich totožnosti.

Policie hledá výtržníky z derby pražských S, má je na záběrechVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ke konci prvního poločasu po provokacích ze strany příznivců jednoho z týmů, které byly jak slovní, tak nonverbální, zahrnující i obscénní gesta, přibližně třicet radikálnějších příznivců vniklo do sousedního sektoru a zde napadli provokující příznivce druhého týmu,“ sdělila mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Chuligáni se dopouštěli výtržností už před zápasem při pochodu ke stadionu a posléze pokračovali přímo při samotném zápase. Policisté během bezpečnostního opatření zajistili 26 osob, dosud však neznají totožnost dalších osob zachycených na kamerových záznamech.

Foto: Policie ČR

„V případě, že někdo pozná některého z fanoušků, který drží v ruce světlici, či se na stadionu obnažuje, nebo je zapojen do rvačky, ať volá na linku 158,“ řekla Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Vítězné Spartě za nezvládnuté pořadatelské zajištění zápasu hrozilo i uzavření stadionu, nakonec vyvázla s pokutou 70 000 korun, kterou jí uložila disciplinární komise Fotbalové asociace.

Foto: Policie ČR

Podle pořízeného videa vyvolali bitku fanoušci Slavie, když přelezli do sektoru domácích a začali napadat domácí fanoušky.

Foto: Policie ČR

Jeden z fanoušků byl po zápase, při kterém byl napaden i reportér Novinek, obviněn z trestného činu výtržnictví a dalších dvacet bude řešeno ve správním řízení kvůli pyrotechnice.

Foto: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám