Hlavní obsah

Policie hledá šoféra felicie, který srazil dívku v České Lípě. Hrozivou nehodu natočila kamera

Česká Lípa

Naštěstí jen lehčím zraněním skončila nehoda, při které osobní auto srazilo na přechodu v České Lípě 15letou dívku. Náraz ji odmrštil několik metrů a poté, co spadla na zem, ji šofér sice oslovil, nakonec ale odjel pryč. Řidič vozidla značky Škoda Felicia zelenomodré barvy je podezřelý hned ze tří přestupků a policie po něm pátrá. Nehodu zaznamenala bezpečnostní kamera.

Auto srazilo v České Lípě dívkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala v pondělí v Děčínské ulici v České Lípě. Patnáctiletá dívka přecházela přes přechod u budovy okresního soudu.

„Chybělo jí už jen pár kroků k tomu, aby se dostala na chodník, když do ní najel neznámý řidič osobního vozidla značky Škoda Felicia. Dívku náraz prudce odmrštil a potom dopadla na zem,” informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Ivana Baláková.

Odstrašující video: Dívkám na přechodu dal jeden šofér přednost, další do nich prudce vjel

Krimi

Šofér podle mluvčí na chvíli zastavil a dívky se ptal, jak se cítí. Když nezaznamenal žádné zjevné zranění, podle vyšetřovatelů se o ni přestal zajímat a odjel.

„Dívka byla po střetu s vozidlem v šoku a v tomto stavu mu řekla, že žádné zranění nemá. Vzhledem k tomu, jak nehoda probíhala, ale bylo minimálně z morálního hlediska žádoucí, aby se o ni postaral lépe, například tím, že jí zavolá sanitu nebo s ní počká na rodiče. Namísto toho si domů odkulhala sama a na prohlídku k lékaři ji na traumatologickou ambulanci převezla až její matka. Lékař naštěstí u ní shledal jenom lehčí zranění,” zmínila Baláková.

Telefonující ženu smetlo na přechodu v Břeclavi auto. Nehodu zachytila kamera

Krimi

Policie řidiče podezírá ze spáchání hned tří přestupků - měl ohrozit chodce na přechodu a nezůstal na místě nehody, kterou navíc neoznámil policii.

Policie nyní pátrá po totožnosti řidiče a žádá o svědectví rovněž ostatní šoféry, kteří v osudnou chvíli jeli kolem, aby policii kontaktovali na lince 158 a případně poskytli záběry z palubních kamer svých vozidel.

Ženu odvezli vrtulníkem s těžkým zraněním po srážce s autem na přechodu na Karvinsku

Krimi

„Vzhledem k tomu, že si šofér při střetu s dívkou poškodil pravý přední ukazatel směru jízdy, vyhledá pravděpodobně servis nebo ho bude shánět na vrakovištích či na internetu. Pokud se na servisní službu nebo na obchodníky obrátí, uvítáme, když nás o tom budete informovat na lince 158,” upřesnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Auto srazilo v České Lípě dívku.

Podle vyšetřovatelů se jednalo o krátkou verzi Škody Felicie zelenomodré barvy, která měla na střeše tzv. zahrádku a vzadu jako tažné zařízení kouli.

„Střet vozidla s chodkyní zaznamenala bezpečnostní kamera a pořízené záběry nyní zveřejňujeme současně s naší žádostí o pomoc při vypátrání řidiče,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám