Hlavní obsah

Policie hledá řidiče, který měl vytlačit svým vozem na D1 u Hranic obytné auto

Právo, mhr
Hranice

Policisté pátrají po řidiči auta, které v neděli na dálnici D1 u Hranic na Přerovsku údajně vytlačilo ze silnice obytné vozidlo. To následně havarovalo a poškodilo oplocení dálnice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda dosáhla výše zhruba čtvrt miliónu korun. Právo o případu informoval ve středu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Při havárii vznikla na obytném vozidle škoda za 200 tisíc korun

Článek

K události podle mluvčího došlo ve 14:50 na 304. kilometru dálnice, když jel cizinec s obytným vozem Fiat Capron ve směru od Olomouce na Ostravu.

„Cizinec jel v pravém jízdním pruhu a v daném úseku jej údajně mělo z levé strany vysokou rychlostí předjet nezjištěné osobní motorové vozidlo. Řidič tohoto vozidla měl při předjíždění, bez fyzického kontaktu obou vozidel, tzv. vytlačit vozidlo Fiat vpravo mimo komunikaci a poté bez zastavení pokračovat dále směrem na Ostravu,“ uvedl Hejtman.

Cizinec s obytným vozidlem havaroval. Najel na nezpevněný travnatý svah a poškodil pletivové oplocení dálnice.

Policie prosí svědky o pomoc

„Řidič předběžně odhadl škodu na vozidle na 200 000 korun. Na dálničním oplocení vznikla hmotná škoda předběžně za 50 000 korun,“ konstatoval mluvčí.

V souvislosti s prověřováním okolností případu se policisté obrátili na případné svědky, kteří by mohli poskytnout jakýkoliv poznatek k této dopravní nehodě, především k vozidlu, které mělo vytlačit Fiat Capron mimo komunikaci.

Mohou se přihlásit prostřednictvím linky 158, nebo osobně či telefonicky (974 762 751) kontaktovat přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám