Hlavní obsah

Policie hledá oběti Petra z Trutnovska, který po seznámení okrádal ženy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Policejní výzva potenciálním obětem podvodníka, který se prostřednictvím internetové inzerce seznamuje s nezadanými ženami a pak je okrádá, zabrala. Poté, co policisté informovali o podvedené ženě z Karviné a zveřejnili výzvu dalším obětem, se přihlásila další žena z Chomutova, kterou muž okradl. Není přitom vyloučeno, že podvedených je více.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O posunu ve vyšetřování informovala mluvčí policie Zlatuše Viačková. „Pachatel z Trutnovska s policisty nespolupracuje. Přesto kolegové, kteří se vyšetřování věnují, mají za to, že okradených nebo podvedených žen může být více. Obracíme se proto na ženy, které se prostřednictvím seznamky setkaly s Petrem z Trutnovska, a je možné, že po jeho návštěvě přišly o nějaké věci. Žena s výše popsanou zkušeností by měla kontaktovat bezplatnou linku 158,“ uvedla mluvčí.

Jak Právo informovalo, policie případ začala šetřit na základě oznámení ženy z Karviné, že ji okradl muž, se kterým si dala schůzku po seznámení v internetové seznamce. Pozvala si ho domů a po dvou společně prožitých dnech se ráno probudila a zjistila, že v bytě chybí notebook, mobilní telefony i peníze. Následně celou věc oznámila policii.

Je ve vazbě

Na základě výzvy v médiích se pak přihlásila další oběť, tentokrát 47letá žena z Chomutovska, která pětačtyřicetiletému podvodníkovi také naletěla. Vypověděla, že v prosinci loňského roku jí v jejím bytě odcizil několik tisíc korun, dva mobilní telefony, toustovač, plynovou pistoli a další věci.

„Policejní komisař v úterý proti 42letému muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu krádež. Současně podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Ve středu odpoledne soudce návrhu vyhověl a obviněný byl odvezen do vazební věznice,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám