Hlavní obsah

Policie hledá oběti násilníka, který v Praze útočil na ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté hledají další oběti 30letého násilníka, který minulý rok nejméně ve dvou případech přepadl ženy. Jednu napadl v prodejně, druhou na ulici. Policie jej už dopadla a obvinila ze znásilnění a loupeže.

Zadržení podezřelého násilníkaVideo: Policie ČR

 
Článek

První případ se odehrál loni v květnu v prodejně dětského oblečení v Praze 2. Muž tam začal vulgárně napadat 26letou ženu, pak ji osahával na intimních místech. Po chvíli utekl, ale vrátil se zpět a ženu opět osahával. Následně jakoby nic odešel.

Nemám rád bohaté lidi, prohlásil muž, který v Praze poničil 20 aut

Krimi

Druhý případ se podle policie stal v listopadu v Jinonicích. „Neznámý muž si tam v časných ranních hodinách vyhlédl dvacetiletou dívku jdoucí od autobusové zastávky U Waltrovky. Několik stovek metrů ji sledoval, až si jeho přítomnosti všimla a přidala do kroku,“ popsal mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR

Kabelka možné oběti násilníka

Dívka pak vytočila číslo svého přítele. Násilník ji však srazil k zemi a sápal se po mobilu, který se jí však podařilo ubránit. Muž ji chytil za vlasy a chtěl ji odtáhnout pryč. V tom zasáhl náhodný kolemjdoucí a násilník i s osobními věcmi ženy utekl.

Vlaky v Praze zabily dva muže

Krimi

Detektivové zjistili, že obě napadení má na svědomí stejný muž. Později ho zadrželi na ubytovně. „U zadrženého byly zajištěny dvě dámské kabelky, u kterých se do současné doby nepodařilo zjistit, zda nepocházejí z trestné činnosti. Také byla zajištěna modrá pánská kabela, kterou podezřelý často nosil,“ konstatoval mluvčí.

Policisté se proto domnívají, že muž má v Praze na svědomí další útoky, a žádají oběti, aby se ozvaly na linku 158. Třicetiletý muž byl obviněn z trestných činů znásilnění a loupež, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Foto: Policie ČR

Kabelka možné další oběti násilníka

Foto: Policie ČR

Taška, kterou nosil obviněný muž.

Reklama

Výběr článků

Načítám