Hlavní obsah

Z mostu v Praze skočil 24letý mladík. Hodinová resuscitace nepomohla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Po více než hodině marné snahy záchranáři ukončili pokusy o resuscitaci muže, který v neděli dopoledne skočil v Praze do Vltavy z Čechova mostu. Informaci zveřejnila pražská záchranka na svém twitteru.

Pražští policisté a hasiči objevili ve Vltavě muže, který v neděli dopoledne skočil do řeky z Čechova mostu. Záchranáři se ho snaží oživit.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Bohužel u něj byly již přítomné jasné známky smrti, už jsme mu nedokázali pomoci,” píše záchranná služba. Muži bylo 24 let.

Oznámení o skoku do Vltavy dostali policisté telefonicky kolem 9:45. Podle oznamovatele muž stál na zábradlí Čechova mostu, mezi prvním a druhým pilířem.

„Muž poté z mostu skočil a dosud nevyplaval. Policisté přijeli na místo hned po oznámení s cílem zachránit jej,” řekl dopoledne Novinkám policejní mluvčí Jan Rybanský. Muže se podařilo objevit kolem poledne. „Osoba nalezena policejním potápěčem a předána záchranářům. Obnovuje se lodní doprava,” popsali hasiči.

S resuscitací začali záchranáři ještě v záchranném člunu na vodě.  Před jednou hodinu ale pokusy bez úspěchu ukončili.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Z pražského Čechova mostu skočil do Vltavy v neděli dopoledne muž.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Kromě poříční policie dorazili potápěči od hasičů i záchranáři.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám