Hlavní obsah

Policie už našla muže, po kterém pátrala kvůli útoku demonstrantů na policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie už zná totožnost muže, kterého hledala v souvislosti s napadením policistů na červencové demonstraci v Praze.

Odpolední záběry z demonstrace v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Muže se podařilo po zveřejnění fotografie ztotožnit. Kriminalisté jej budou kontaktovat, aby mohl být vyslechnut,” uvedl v úterý odpoledne mluvčí policie Jan Daněk.

Policie ráno uvedla, že v souvislosti s násilným trestným činem hledá muže, který se ve středu 7. července účastnil shromáždění na Malostranském náměstí. Daněk doplnil, že muž byl hledaný v souvislosti s útokem davu na policisty. Zda byl jedním z útočníků, nechce policie komentovat, protože je případ zatím ve fázi prověřování.

Dav před Sněmovnou napadl policisty

Domácí

Stovky lidí se tehdy sešly na demonstraci proti opatřením platným kvůli omezení šíření koronaviru. Odmítaly covidové certifikáty, kterými lidé prokazují očkování, prodělání nemoci či absolvování testu.

Později policie zasáhla proti muži, který blokoval dopravu. Při zákroku pak dav zaútočil na policisty, ti si přivolali na pomoc těžkooděnce, kteří během chvíle situaci uklidnili. Nikdo další nebyl zadržen.

Reklama

Výběr článků

Načítám