Hlavní obsah

Policie hledá muže, kteří platili kreditkou okradeného kanadského seniora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čtyřiaosmdesátiletého kanadského turistu, který koncem října mířil z pražského Hlavního nádraží do hotelu, připravil neznámý pachatel o portmonku s osobními doklady, větší sumou peněz a platebními kartami. Policisté v neděli zveřejnili snímky osob, které kartami nedlouho poté platily v centru metropole, a jejichž totožnost by chtěli zjistit.

BEZ KOMENTÁŘE: Muži, kteří použili odcizenou platební kartuVideo: Policie ČR

 
Článek

Ke krádeži došlo 30. října po osmé hodině večer, když turista nastoupil na stanici Hlavní nádraží do metra a cestoval směrem do centra.

„Ve stanici metra Muzeum vystoupil a pokračoval pěšky na Václavské náměstí, kde byl ubytován v jednom z tamních hotelů. Po několika minutách chůze zjistil, že mu neznámý pachatel při cestě metrem vytáhl z kapsy peněženku i s obsahem,” popsal incident pražský policejní mluvčí Jan Rybanský.

Turistovi vnikla škoda v hodnotě téměř třiceti tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Hledaní muži, kteří použili odcizenou platební kartu

Policie následně získala záběry, na nichž nedlouho po krádeži neznámí muži používají odcizené karty k nákupu v hodnotě několika stovek korun.

Policie případ šetří pro podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Reklama

Výběr článků

Načítám