Hlavní obsah

Policie hledá matku mrtvého novorozence z Přerovska, žádá veřejnost o pomoc

– Olomouc
Právo, Petr Marek

Kriminalisté žádají o pomoc veřejnost při pátrání po matce novorozence, který byl nalezen mrtvý na konci března. Dítě našel kolemjdoucí v lesíku poblíž autobusové zastávky Lhotka-most nedaleko rozcestí mezi Lhotkou a přerovskou částí Žeravice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Hledáme matku, která byla těhotná, porodila a nemá dítě u sebe,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Pokud si někdo z občanů všiml podezřelého chování ženy, která nemá u sebe po porodu novorozené dítě, případně má jakékoliv další informace, které by kriminalistům pomohly s vyřešením uvedené události, může je zatelefonovat nebo zaslat formou SMS na telefonní číslo 724 142 273 nebo může anonymně napsat na e-mailovou adresu krpm.skpv.ook.podatelna@pcr.cz.

S výzvou se kriminalisté obracejí rovněž na lékaře a apelují v souvislosti s uvedeným případem na důslednou kontrolu stavu těhotných matek i žen po porodu, včetně jejich novorozenců, a žádají případnou součinnost.

Mrtvé tělíčko novorozence nalezl kolemjdoucí u potoka ve Lhotce na Přerovsku. Jak dítě zemřelo, stále není zřejmé. Kriminalisté čekají nyní na výsledky pitvy, která by měla odhalit příčinu smrti novorozence. „Výsledky by mohly být známy příští týden,“ uvedla Dolejšová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám