Hlavní obsah

Policie hledá kulhajícího muže v teplákách, má být svědkem sexuálního obtěžování studentek

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté pátrají po muži podezřelém ze sexuálního obtěžování dívek ubytovaných ve studentských kolejích v pražském Strahově. Napadené dívky vždy utekly. Kamerový systém zaznamenal svědka, který je pro policii důležitý, a ta nyní žádá veřejnost o pomoc s jeho identifikací.

Foto: Policie ČR

Pražská policie hledá důležitého svědka

Článek

Kriminalisté po podezřelém násilníkovi pátrají od pátečního dopoledne. „Obtěžoval se zřejmým sexuálním podtextem mladé dívky v prostoru vysokoškolských kolejí na Strahově. Napadeným dívkám se naštěstí podařilo útočníkovi vymanit a utéct,“ uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Při vyšetřování prohlédli policisté záznamy z městského kamerového systému, který zachytil svědka důležitého pro další vyšetřování. „Tento muž se podle všeho pohyboval krátce po půl deváté ráno v ulici Vaníčkova a v prostoru autobusové zastávky MHD Koleje Strahov vyčkal na příjezd linky 143. Následně odjel směrem do centra,“ upřesnila Zoulová.

Muž je podle odhadu policie zhruba třicetiletý, vysoké a štíhlé postavy a má tmavé vlasy. Měl na sobě tepláky s bílým pruhem po stranách a triko s krátkým rukávem.

Policie hledá také další dívky

„Během chůze výrazně napadal na pravou nohu, při sobě měl černou ledvinku nebo tašku přes rameno. Budil dojem osoby, která je pod vlivem omamných látek nebo nemocná,“ upřesnila mluvčí.

„Vyšetřovatelé s ohledem na závažnost případu uvítají jakékoli informace k pohybu nebo identifikaci tohoto důležitého svědka. Tyto poznatky mohou občané neprodleně předat operátorům tísňové linky Policie ČR 158,“ obrací se na veřejnost Zoulová.

Policisté shánějí rovněž případná další svědectví dívek a žen, které měly v oblasti Strahova v posledních dnech nějaký problém se sexuálním obtěžováním.

Reklama

Výběr článků

Načítám