Hlavní obsah

Policie dopadla žháře, který v Praze zapálil jurty v lesní školce

Novinky, ok, jap
Praha

Policie dopadla žháře, který loni na podzim zapálil v pražské lesní školce dvě jurty. Kromě požáru má se svým kumpánem na svědomí také několik krádeží. Novinky o tom ve čtvrtek informovala mluvčí policie Eva Hašlová.

Foto: HZS Praha

Hasiči likvidují požár jurty.

Článek

Policie při vyšetřování zjistila, že dva mladíci ve věku 20 a 22 let byli v lesní školce v Dolních Chabrech o několik dní dříve. Odcizili různé věci v hodnotě okolo 10 tisíc korun. Když se pak vrátili, aby se porozhlédli po něčem dalším, už nic cenného nenašli.

„Po usednutí do vozidla se dvacetiletý mladík, zřejmě zklamán neúspěchem, ještě znovu vrátil do obou jurt lesní školky a zapalovačem je podpálil. Způsobená škoda přesáhla 500 tisíc korun,“ uvedla Hašlová.

Než byli dopadeni, pokračovali v trestné činnosti – vloupali se do chaty i auta v Dolních Chabrech. Zatímco v chatě nic nenašli, z auta si odnesli vybavení za 60 tisíc korun. Podobným způsobem vykradli také auto v Praze 8.

Foto: HZS Praha

Hasiči likvidují požár jurty

Případem se zabývali policisté z Brandýsa nad Labem a Odoleny Vody, kteří také dopadli jednoho podezřelého poté, co se na východě Prahy vloupal do chaty.

Ke konci roku byli oba mladíci obviněni z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V lednu pak z dalšího vloupání. Z poškození jurty lesní školky se bude před soudem zodpovídat pouze dvacetiletý mladík.

„V případě prokázání viny hrozí mužům trest odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest. Muži jsou stíháni na svobodě,“ uzavřela Hašlová.

Reklama

Související témata:

Související články

V pražské lesní školce shořely jurty

Dvě jurty patřící lesní školce shořely v noci na pondělí v Praze 8. Škoda byla vyčíslena na 1,2 miliónu korun, příčina požáru zatím není známa.

Výběr článků

Načítám