Hlavní obsah

Policie dopadla organizovanou skupinu zlodějů aut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STŘEDNÍ ČECHY

Policisté ve Středočeském kraji zadrželi šestici mužů, které podezírají z rozsáhlých krádeží aut. Zadržení od prosince 2003 do srpna letošního roku odcizili ve východních a středních Čechách nejméně 34 vozy v celkové ceně zhruba 14 milionů korun.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

"Ze šestice mužů ve věku od 23 do 49 let jsou tři cizinci, kteří se zde zdržují legálně," sdělila mluvčí východočeské policie Iva Marková.

Skupina se specializovala zejména na luxusní vozidla značek BMV, Audi, Jeep Grand Cherokee, Seat, Citroen, ale nepohrdli ani vozidly Škoda Fabia nebo Octavia. "Nejdražším" úlovkem bylo vozidlo německého turisty, které zmizelo v prosinci ve Špindlerově Mlýně a jeho cena je vyčíslena na téměř dva milióny korun.

Ukradená auta končila z části v zahraničí, z části byla legalizována a provozována na území České republiky a část byla rozebrána na díly. "Policii se dosud podařilo zajistit patnáct vozidel v ceně cca 5 miliónů Kč," uvedla Marková. Při následných domovních prohlídkách byly zajištěny i zbraně, různé díly z motorových vozidel a speciální přípravky sloužící ke krádežím.

Z rozhodnutí soudu byla na pět mužů uvalena vyšetřovací vazba a trestní stíhání jednoho zadrženého je prováděno na svobodě. Vyšetřovatel obvinil všech šest mužů z trestného činu krádeže a poškozování cizí věci, spáchané ve spolupachatelství. Hrozí jim 8 až 12 let odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám