Hlavní obsah

Policie dopadla muže, který v Praze útočil nožem na ženy

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie ve středu v poledne dopadla v Praze muže podezřelého z toho, že nožem napadl nejméně dvě ženy. Převezla ho na výslech na služebnu, obviněn zatím nebyl.

Muž podezřelý z napadení ženVideo: Aktu.cz

 
Článek

Zadržení se odehrálo poblíž Palmovky. „Policisté zadrželi muže odpovídajícího popisu hledaného útočníka, který opakovaně napadl několik žen. Informaci o pohybu hledaného předala na linku 158 žena, která ho poznala,” uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Informace o napadení zveřejnila policie v úterý spolu s videem. Muž měl zaútočit na nejméně dvě ženy. V prvním případě napadl útočník ženu na Hlávkově mostě, té se však podařilo utéct. Ihned poté zaútočil nožem na jinou ženu.

Foto: Policie ČR

Nůž, který policisté u muže našli.

Nebezpečný útočník napadl v Praze nožem dvě ženy

Krimi

„Po poškozené požadoval vydání finanční hotovosti. Pětadvacetiletá žena mu posléze ve strachu o svůj život vydala peníze, které měla u sebe,“ informovala v úterý mluvčí policie Eva Kropáčová.

Policisté se domnívají, že může mít na svědomí více útoků, a v úterý požádali poškozené, aby se přihlásili. Muži hrozí za loupež až deset let vězení.

Motiv neznámý, žádný další útok. Sériový násilník s nožem z metra dál uniká

Krimi

Podobné útoky řešila pražská policie loni v červnu, kdy útočník napadl nejméně tři mladé ženy v metru a okolí. Dostala desítky tipů k hledanému, ale najít se jej dosud nepodařilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám