Hlavní obsah

Policie dopadla lupiče, který střílel v herně

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Do vazby poslal soudce pětadvacetiletého muže. Bude tam čekat na soud, u kterého se má zodpovídat ze série trestných činů, jichž se měl podle výsledku policejního šetření dopustit na Hodonínsku. Při jednom loupežném přepadení v herně dokonce střílel.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupič střílel v herněVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž, příležitostný uživatel drog s původem na západě Čech, se po ztrátě zaměstnání přesunul k příbuzným na Hodonínsku. Ztrátu příjmu se rozhodl kompenzovat výtěžkem z trestné činnosti. Premiérou bylo vloupání do restaurace v obci Šardice v září minulého roku.

V následujících týdnech vykradl celkem pět provozoven v Šardicích a Kyjově. Zajímaly ho především hospody, bary, ale také například prodejna jízdních kol. Zůstala za ním škoda za osmdesát tisíc korun, z velké části způsobená způsobem vniknutí do provozovny. Jako klíč totiž používal kámen, kterým rozbil výlohu.

„Od prosince 2014 pachatel přitvrdil. Vymyslel, že provede loupežné přepadení benzínové čerpací stanice. Koupil si airsoftovou pistoli, se kterou se vydal na benzínku v Hodoníně. Při přepadení obsluhy získal téměř třicet tisíc korun,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Nakupoval potraviny i drogy

Při cestě do Brna o pár dní později scénář zopakoval. I v tomto případě byl úspěšný a získal dvacet tisíc korun. „Mezitím si pořídil plynovou pistoli, se kterou provedl své poslední loupežné přepadení. Začátkem prosince se vydal do hodonínské nonstop herny a při přepadení od obsluhy získal deset tisíc korun. Pro zdůraznění svého úmyslu v místnosti herny jednou vystřelil,“ doplnil policejní mluvčí.

To už ale kriminalisté důkladně zmapovali veškeré poznatky a informace, které s případy souvisely. Získali směr, který je následně přivedl k zadržení podezřelého jen pár dnů po posledním přepadení.

„Při výslechu vypovídal bezprostředně a všechny své skutky plně doznal a podrobně popsal. Uvedl, že si tímto způsobem opatřoval finanční prostředky, které používal pro svoji potřebu, na nákup potravin, ale také pro nákup drog, které občasně užívá,“ uvedl Zámečník.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám