Hlavní obsah

Policie a inspektoři zasahovali v Amazonu, kontrolovali podmínky pracovníků

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desítky inspektorů a policistů zasahovali od ranních hodin ve středočeské pobočce Amazonu. Inspektorát práce dostal několik podnětů na možné pochybení, a tak se rozhodl udělat velkou kontrolní akci. Výsledky však budou později.

Kontrolní akce v AmazonuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Mluvčí policie Vlasta Suchánková Novinkám řekla, že policisté poskytují inspektorům práce na místě součinnost.

Podle mluvčího inspektorátu práce Richarda Kolibače se kontrolní akce účastní 68 osob, z nichž je 48 inspektorů práce a zbytek jsou příslušníci cizinecké policie.

Celníci a policie zasahují v Amazonu u Prahy

Krimi

„Mohu potvrdit, že provádíme kontrolu ve společnosti Amazon Logistic. Akce byla zahájena, protože inspektorátu práce přišlo šest podnětů do všech oblastí naší kontrolní působnosti, proto jsme zahájili jednu velkou kontrolu,“ uvedl Kolibač. Kontroloři podle něj budou mimo jiné zjišťovat, zda mají zahraniční zaměstnanci potřebná povolení pro práci v ČR.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie v Amazonu

A kontrolováni budou také zaměstnavatelé, jejichž zaměstnanci působí na pracovištích Amazonu. Jde většinou o společnosti, které tam mají své zaměstnance.

V Česku výrazně přibylo nelegálně zaměstnaných cizinců

Ekonomika

Protože kontrola stále probíhá, nelze podle mluvčího říci jakékoliv výsledky. Kdy je budou moct zveřejnit, není zatím jasné.

Více informací neposkytl ani Amazon. „V tuto chvíli nemohu nic říci, čekáme na výsledek. Jakmile se to uzavře, rádi se vyjádříme,“ sdělila Novinkám mluvčí Amazonu Miroslava Jozová.

Policie již podobně v Amazonu zasahovala. V dubnu 2018 tam zjišťovala, zda ve firmě nepracují nelegální zaměstnanci.

Reklama

Výběr článků

Načítám