Hlavní obsah

Policejní šéf nabídl kvůli kauze vraždících manželů funkci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VLAŠIM

Ředitel kutnohorského okresního policejního ředitelství Věroslav Matoušek v úterý požádal o uvolnění z funkce. Je to důsledek vyšetřování osmi vražd, které spáchali manželé Jaroslav a Dana Stodolovi a které kutnohorští kriminalisté původně uzavřeli jako sebevraždy. Matoušek se domnívá, že jeho podřízení pochybili.

Článek

"Cítím osobní a morální odpovědnost," zdůvodnil dnes ČTK Matoušek své rozhodnutí.

U policie chce ale zůstat a rád by pracoval jako řadový policista v sousedním kolínském okrese. Kauzu vyšetřuje oddělení kontroly a stížností středočeské policie a zabývá se jí i Inspekce ministra vnitra.

Policejní prezident Jiří Kolář také nařídil prověřit všechny sebevraždy, záhadná úmrtí či nálezy mrtvých těl za první pololetí letošního roku a za stejné období loňského roku. Otevřeny a vyšetřeny budou také všechny případy, ke kterým nevyjela kriminálka či kde stopy nezajistil policejní technik.

"Tato práce kontrolorům potrvá měsíce, půjdou případ po případu," řekla ČTK mluvčí prezidia Blanka Kosinová.

Stodolovi se k vraždám přiznali

Sedmatřicetiletého Jaroslava Stodolu a jeho o čtyři roky mladší manželku Danu vyšetřují policisté kvůli sérii vražd osmi lidí. Policisté dosud nevyloučili možnost, že by pár mohl mít na svědomí i další násilné trestné činy.

Policisty na stopu manželského páru z Kutnohorska přivedlo vyšetřování loňské smrti dvou žen v Brněnci na Svitavsku. Manžele Stodolovi policisté zatkli ve středních Čechách poté, co okradli staršího muže. Motivem vražd měly být vždy zištné důvody.

Oba pachatelé se k trestným činům během vyšetřování doznali. Oběma nyní hrozí výjimečný trest 15 až 25 let vězení, případně i doživotí.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželé se přiznali k osmi vraždám

Vyšetřování série vražd starších lidí, která je považovaná za nejhorší v historii české kriminalistiky, se blíží ke konci. Policisté přitom mají v rukou pádný...

Výběr článků

Načítám