Hlavní obsah

Policejní potápěči našli v řece Moravě tělo hledaného muže

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Policejním potápěčům se v úterý krátce před 15. hodinou podařilo objevit v korytě řeky Moravy v Olomouci tělo devětapadesátiletého muže, jehož pád do řeky zaznamenali v pondělí před 23. hodinou náhodní svědci.

Článek

„Přepadl z mostu na Masarykově třídě na břeh řeky. Odtud se poté skutálel do vody,“ řekla Právu v úterý olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

„Jeden ze svědků uvedl, že po pěti minutách, kdy siluetu muže ve vodě sledoval, se mu ztratil,“ konstatovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Hasiči spolu s policisty následně po muži pátrali zhruba do půlnoci. Prohledávali koryto řeky i její břeh. V úterý v pátrání pokračovaly mj. dvě skupiny policejních potápěčů z Frýdku – Místku a Brna.

„Tělo z vody vylovili zhruba čtvrt kilometru od místa, kde do řeky muž spadl,“ sdělil Právu v úterý odpoledne krajský policejní mluvčí Michal Pižurin. Příčinu smrti muže by podle něj měla určit nařízená pitva. „Předmětem šetření jsou mimo jiné i okolnosti jeho pádu do řeky,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám