Hlavní obsah

Policejní auto na dálnici porazilo divočáka

Právo, Aleš Honus
PRAHA

Varování myslivců, že letos zprovozněný úsek dálnice D1 z Ostravy do Bravantic je kvůli chybějícímu oplocení nebezpečný, se v noci na úterý potvrdilo. Do divočáka, který přecházel přes vozovku, narazilo v plné rychlosti auto cizinecké policie. Divočák střet nepřežil, policista naštěstí vyvázl bez zranění.

Článek

„Nehoda se stala ve 22.40 hodin před tunelem ve směru z Ostravy. Před služební vozidlo vběhlo z pravé strany divoké prase a došlo ke střetu. Naštěstí při nehodě nebyl policista zraněn, škoda je vyčíslena na 30 tisíc korun,“ informovala mluvčí cizinecké policie Daniela Vlčková.

Na nutnost vybudovat oplocení upozorňují myslivci už dlouhou dobu. „Bohužel proběhlo už několik jednání na zainteresovaných úřadech a všechna tato jednání skončila tím, že na oplocení nejsou peníze. Teprve nedávno po velkém kraválu postavili na úseku dálnice kolem Polanky kousek oplocení. To ale nestačí,“ řekl hospodář mysliveckého sdružení Klimkovice-Rakovec Josef Langer, který divočáka od nehody odvážel.

Ostatní nové dálnice jsou oplocené

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková řekla, že problém s chybějícím oplocením se už řeší. Zároveň tvrdí, že o riziku projektanti dálnice nic nevěděli. „Když se jednalo o územním rozhodnutí, mohly různé instituce včetně myslivců dávat připomínky k biokoridorům a migraci zvěře. Nic takového ale nebylo vzneseno,“ řekla Vápeníková.

Přitom ostatní nové dálnice v České republice, například D11 nebo D5, přitom podle mluvčí ŘSD oploceny jsou a buduje se oplocení také kolem starších dálničních úseků. „Ostravská dálnice se aktuálně řeší, projektový tým už na tom pracuje a určitě se v nejbližší době řešení najde,“ dodala Vápeníková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám