Hlavní obsah

Police pokračuje v zatýkání gangu z Karlovarska

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVARSKO

Zdá se, že chapadla vyděračského gangu kolem podnikatele z Ostrova nad Ohří na Karlovarsku Milana Zádamského sahají dál, než se původně zdálo. Na povrch nyní vyplouvají nová svědectví o jeho praktikách a objevují se další lidé, kteří s ním byli propojeni.

Článek

V úterý ráno tak skončil v policejní cele muž z Ostrova nad Ohří. Detektivové ho podezřívají, že je součástí gangu a že se podílel na vydírání podnikatelů. Jedná se už o jedenáctého člena nebezpečné skupiny, kterého od letošního července kriminalisté z Útvaru pro odhalovaní organizovaného zločinu (ÚOOZ) zadrželi.

"Byl zadržen v úterý  po osmé hodině, bude podán návrh na jeho vzetí do vazby," uvedla pro Právo mluvčí ÚOOZ Blanka Kosinová. Zadrženého muže policisté obvinili z účasti na zločinném spolčení, vydírání a omezování osobní svobody. Tak, jako jeho komplicům, mu  hrozí až 10 let vězení.

Kriminalisté kvůli závažnosti případu zřídili speciální telefonní linky (774649359, 974842689). Na ně se už  přihlásilo velké množství svědků, ale i obětí, "z jejichž výpovědí vyplývají desítky dalších skutků i osob propojených se stíhanými," poznamenala mluvčí.

Do majetku a správy vyděračů přešlo několik desítek podniků

"Můj bratr mohl k Zádamským nastoupit do práce, kamarád ho však varoval, že od Zádamských se pak po svých neodchází," svěřila se Právu mladá žena z Ostrova. Podle ní  bylo všeobecně známo, že zaměstnanci, kteří o činnosti bratrů něco tušili, neměli šanci od nich odejít se zdravou kůží.  

První skupina šesti vyděračů skončila ve vazbě letos v červenci zhruba po ročním sledování, další, čtyřčlenná, kde byl i bratr Zádamského Petr, v říjnu.

Gang brutálním způsobem, kdy v některých případech zavíral své oběti do klece ke lvu, od podnikatelů na Karlovarsku, Sokolovsku, Klatovsku a Rokycansku přebírala jejich podniky. Do majetku či správy vyděračů tak postupně přešlo od roku 1999 několik desítek podniků.

Detektivové rovněž zachytili snahy o korupci místní správy. Na dlažbě skončili i dva strážníci z Ostrova nad Ohří, kteří čelí obvinění ze spolupráce s gangem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám