Hlavní obsah

Polednová podala stížnost proti verdiktu soudu

Novinky, Petr Nový
Aktualizováno

Ludmila Brožová Polednová podala stížnost proti verdiktu Krajského soudu v Hradci Králové. Ten zamítl její žádost o přerušení výkonu trestu. Informovala o tom v pátek Česká televize.

Foto: Petr Horník, Právo

Ludmila Brožová - Polednová u soudu.

Článek

Krajský soud v Hradci Králové zamítl koncem minulého týdne její žádost o přerušení výkonu trestu. Brožová Polednová si ve věznici ve Světlé nad Sázavou odpykává šestiletý trest za účast na vraždě Milady Horákové.

„Krajský soud se seznámil se spisovým materiálem, zejména se znaleckým posudkem z oboru lékařství, a vzal v úvahu také vyjádření vedoucí lékařky věznice. Dospěl k závěru, že zde nejsou splněny podmínky pro přerušení výkonu trestu, které stanoví trestní řád,“ řekl k verdiktu mluvčí soudu Michal Strnad. [celá zpráva]

Zamítnutí návrhu nebylo pravomocné. Proti usnesení krajského soudu mohla Polednová podat stížnost k Vrchnímu soudu v Praze, což také učinila.  

Reklama

Související články

Advokát Polednové navrhuje přerušit její trest

Advokát Ludmily Brožové-Polednové požádá soud o přerušení trestu. Důvodem mají být nesplněné podmínky ve věznici dané soudem. Polednová měla být pod neustálým...

Výběr článků

Načítám