Hlavní obsah

Polák v ČR ošidil stát na dani z tabáku o 145 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dvaašedesátiletý Polák obviněný ze zkrácení daně při dovozu tabákových listů způsobil škodu za téměř 145 miliónů korun, původní odhad škody byl 84,5 miliónu korun. Policie nyní končí vyšetřování a navrhuje státnímu zastupitelství podat ve věci obžalobu. Muži v případě prokázání viny hrozí až deset let vězení, řekla mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Foto: Policie ČR

Nařezaný tabák na ilustračním snímku

Článek

Podle policie muž dovážel do ČR tabákové listy v krabicích o váze 100 až 200 kilogramů, zde je přeložil do igelitových pytlů a distribuoval do desítek prodejen po celé České republice. V nich pak byly rozřezávány na jemné proužky.

„Pro tyto účely byly prodejny vybaveny speciálními řezačkami na tabák. Dodavatel nabízel k prodeji tabákový výrobek s názvem tabákové listy, u něhož nebyl schopen prokázat zdanění,” uvedla mluvčí.

Policie na vyšetřování kauzy s krycím názvem List spolupracovala v rámci týmu Kobra v Královéhradeckém kraji s finanční a celní správou. Mluvčí policie uvedla, že obviněný muž byl na začátku vyšetřování umístěný ve vazební věznici. „V současné době je již stíhán na svobodě, s policií spolupracuje a účastní se všech potřebných procesních úkonů,” uvedla Ježková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám