Hlavní obsah

Pokuta za protestní parkování na Karlově mostě

Právo, jkk
Praha

Majitel jednoho ze tří vozů, které zůstaly v noci na 29. ledna zaparkované na Karlově mostě v Praze, už zaplatil uloženou finanční sankci. Mluvčí pražského magistrátu však s odkazem na ochranu osobních údajů nechtěl sdělit, kdo oním provozovatelem vozidla je, ani přesnou částku. Z jeho vyjádření nicméně vyplývá, že se uložená sankce pohybuje v řádech nižších tisíců korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dodávka na Karlově mostě s botičkou

Článek

K odstavení dvou osobních aut a jedné dodávky uprostřed památkově chráněného mostu, který slouží pro pěší, se přihlásili organizátoři akce na webu sorryvlado.cz.

Jejich cílem prý bylo upozornit na kauzu šéfa policie v Libereckém kraji Vladislava Husáka, jenž se navzdory protiepidemickým opatřením účastnil oslavy v teplickém hotelu. Server iDNES.cz uvedl, že podle registru domén má internetovou stránku zaregistrovanou Spolek rozhořčených občanů. Ten si založil youtuber, který je známý vyvoláváním konfliktů s pražskými strážníky.

Na Karlově mostě zaparkovala na protest tři auta. Dostala botičku

Krimi

Řidiči, kteří vozidla na mostě nechali, byli podezřelí z porušení zákazu vjezdu v kombinaci s nedovoleným zastavením a stáním na mostě. Přestupek za odstavení aut na Karlově mostě má podle informací Práva řešit odbor dopravněsprávních činností pražského magistrátu. Jenže identitu šoférů se ani přes přítomnost bezpečnostních kamer na mostě odhalit nepodařilo.

Dva řidiči jsou ještě stále řešeni

„U vozidel nebyla známa totožnost řidičů, proto byli obesláni výzvou k úhradě určené částky provozovatelé tří oznámených vozidel. Jeden provozovatel ve lhůtě určenou částku zaplatil a přestupek byl odložen. Ostatní dva provozovatelé jsou řešeni nadále v přestupkovém řízení, které zatím nebylo ukončeno,“ sdělil Právu mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Českou Lípou jezdilo soukromé auto s majákem, majitele už strážníci našli

Krimi

Jakou částku město za zaparkování auta na Karlově mostě majiteli uložilo, nechtěl upřesnit. „Dle metodického doporučení ministerstva se v případech výzvy k úhradě určené částky pohybuje částka v jedné třetině maximální výše,“ doplnil mluvčí. Ve správním řízení přitom hrozí provozovateli pokuta až 10 tisíc korun.

Jeden z majitelů aut se tak „vykoupil“ ze správního řízení zaplacením částky, která se mohla pohybovat od několika stovek do více než tří tisíc korun. Tím je pro magistrát případ jednoho ze tří majitelů aut uzavřen. „Je-li určená částka uhrazena nejpozději v den splatnosti, obecní úřad obce s rozšířenou působností věc odloží,“ uvádí totiž zákon.

Reklama

Výběr článků

Načítám