Hlavní obsah

Pohřešovaný chlapec se sám vrátil

LIPNÍK NAD BEČVOU

V pondělí v 19.30 oznámil na policejním oddělení v Lipníku nad Bečvou otec čtrnáctiletého chlapce, že syna pohřešuje. Po dvou dnech pátrání, na kterém spolupracovaly desítky policistů, se chlapec sám vrátil.

Foto: Alena Zavoralová
Článek

V současné době policisté vyšetřují, co bylo příčinou jeho útěku. Čtrnáctiletý žák deváté třídy ráno odešel do školy, ale nedorazil tam. Otec zjistil, že měl absenci i v minulém týdnu - ve čtvrtek a v pátek. Jako jeden z důvodů policistům uvedl, že z domu mohl odejít kvůli blížící se rodičovské schůzce.

Policisté začali po mladíkovi pátrat. V pondělí po poledni byl viděn na nádraží v Přerově a poté v Lipníku ve dvě odpoledne navštívil kroužek sportovních her. Po skončení odešel jakoby k místu bydliště a tam jeho stopy končily. Policisté prohledali restaurace, herny nádraží, chodby a sklepy činžovních a panelových domů. Pes pátral v okolí řeky Bečvy a v místech, kde chlapec chodil na ryby. Prověřovala se i možnost, že by šel k příbuzným nebo spolužákům.

V úterý pátral i vrtulník

První akce skončila ve tři hodiny ráno. V úterý dopoledne policisté prověřovali další možné úkryty. Vzhledem k tomu, že chlapec byl stále nezvěstný, byl v odpoledních hodinách nasazen vrtulník a čtyřicet psovodů  z výcvikového střediska v Holešově -Dobroticích.

Vrtulník pátrání ukončil po osmnácté hodině. Mladík se večer dostavil před bydliště své matky v Rokycanech na Plzeňsku. Ta uvědomila policisty a zavedla ho na nejbližší policejní oddělení. 

Reklama

Výběr článků

Načítám