Hlavní obsah

Pohřešované školačky z Karlovarska našli v centru Zlína

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

V obchodním centru Zlína policisté našli dvě pohřešované nezletilé dívky z Karlovarska, které odešly v pondělí ráno do školy a již se neobjevily. V úterý požádala policie o pomoc s pátráním i německé kolegy. Detektivové se obávali, že si dívky sáhnou na život.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Obě pohřešované nezletilé dívky byly ve spolupráci se zlínskými kolegy zajištěny ve středu v 16 hodin v obchodním domě ve Zlíně,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová.

S ohledem na nízký věk obou dívek mluvčí neuvedla žádné další podrobnosti. Poděkovala ale médiím za spolupráci při pátrání.

Policisté od pondělí prověřovali známé a kamarády dívek a mapovali, s kým se v poslední době stýkaly. Fotografie s popisem dokonce předali pro jistotu i svým německým kolegům. [celá zpráva]

„Žádné pročesávání v terénu, například v lese, neprobíhalo. Oslovovali jsme rodinu, včetně té širší, přátele, prostě rozhazovali co nejširší sítě, pomáhala nám média. Doufali jsme, že dívky jsou v pořádku,“ dodala Böhmová.

Policie přijala oznámení o zmizení dívek v pondělí odpoledne, pátrání následně vyhlásila v systému dítě v ohrožení. Policisté měli u obou dívek podezření, že si chtějí ublížit. To se nakonec naštěstí nepotvrdilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám