Hlavní obsah

Podvodník vylákal z milenek 1,5 miliónu

Právo, pko
BRNO

Brněnským kriminalistům se v minulých dnech podařilo dopadnout novodobého sňatkového podvodníka. Své sítě nerozhazoval jako jeho předchůdci z dob první republiky v nablýskaných kavárnách, ale na internetových seznamkách, kde pod přezdívkou Chose30 lákal nezadané mladé slečny. Jakmile u nich vzbudil po několikatýdenním vztahu důvěru, požádal je o peníze na výhodnou investici. Své peníze už ale neviděly.

Článek

Jednatřicetiletý Chosé, alias Josef Patocs z Kladenska, takto od devíti žen na jihu Moravy vylákal téměř 1,5 miliónu korun.

"Víme zatím o případech od poloviny roku 2006 do dubna 2008, ale domníváme se, že takto si vydělával nejméně od roku 2006. Proto nelze vyloučit, že poškozených žen bude více. S mladými ženami ve věku okolo 25 let navazoval velmi úzký, často milenecký vztah. Ten trval jeden až tři měsíce, zkrátka dokud se nedostal k penězům. Ženám namlouval, že je obchodník s realitami a má možnost výhodného nákupu, na který ale potřebuje půjčit,“ vysvětlil podvodníkovu fintu policejní komisař Jan Vávra.

Svou identitu přitom podvodníček nikterak neskrýval. "S podvedenými ženami uzavíral smlouvy i u notáře. Některé ženy mu věřily natolik, že si dokonce půjčily v bance, aby mu mohly peníze předat,“ dodal Vávra. Jakmile měl Patocs v ruce peníze, zmizel jako pára nad hrncem.

Peníze prošustroval, nyní je švorc

"Z vylákaných peněz žil na vysoké noze, sázel, objížděl kasina v celé republice. Nyní je obviněn z trestného činu podvodu a hrozí mu až osm let vězení. Je bez peněz, žije z příležitostných brigád. Naposledy umýval nádobí v jednom brněnském podniku,“ doplnil o neslavném konci lamače ženských srdcí policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Protože podvedených může být více, vyzývají policisté ženy, které Patocsovi půjčily, aby se obrátily na brněnské kriminalisty na číslech 724 273 068, 974 624 459 nebo 974 624 403 nebo volali linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám