Hlavní obsah

Podvodník vozí obchodníkům pečivo, krabice jsou ale prázdné

Právo,
Hradec Králové

Policisté z Hradce Králové pátrají po jednačtyřicetiletém Martinu Cihlářovi. Je podezřelý, že podvádí provozovatele barů, restaurací a různých občerstvení, když jim místo vyfakturovaného zboží předá prázdné krabice, ale peníze v hotovosti vyinkasuje.

Foto: Policie ČR

Hledaný podvodník s pečivem

Článek

Královéhradečtí policisté zatím zdokumentovali dvanáct případů podvedených obchodníků. Nejvíc přímo v Hradci Králové, po dvou v Jičíně, dvakrát byl jeho podvod úspěšný v Pardubicích, jednou v Chrudimi a jednou v Jihlavě.

Muž přichází s několika zalepenými krabicemi, ve kterých je podle jeho slov dodávka objednaných slaných oříšků, mandlí a slaného pečiva. Zároveň předloží seznam s předem připraveným paragonem a od obsluhy zinkasuje vyfakturovanou částku kolem čtyř tisíc korun.

"Když z provozovny odejde, zjistí obsluha, že krabice jsou buď úplně prázdné, nebo obsahují například kuchyňskou sůl,“ uvedla mluvčí krajské policie Ivana Ježková a dodala, že všechny případy z Královéhradeckého kraje se staly loni v říjnu. „Domníváme se však, že se této trestné činnosti dopouští na území celé republiky,“ míní mluvčí.

Hledaný Cihlář je střední postavy, vysoký asi 175 centimetrů. Podle poslední dostupné fotografie má hnědé, krátce střižené vlasy.

„Policisté v Hradci Králové uvítají jakoukoliv informaci o hledaném muži, po kterém je vyhlášeno celostátní pátrání již od listopadu 2012, a to na známé telefonní lince 158,“ prosí Ivana Ježková

Reklama

Výběr článků

Načítám