Hlavní obsah

Podvodník okradl nevidomého důchodce

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nepochopitelný případ lidské bestiality zaznamenali policisté ve čtvrtek v metropoli. Neznámý podvodník okradl třiaosmdesátiletého muže u něj v bytě. Za poslední dobu to v Praze není ojedinělý případ. Tentokrát si však zločinec vybral nevidomého důchodce. Po pachateli, který se evidentně ničeho neštítí, policisté pátrají.

Článek

Neznámý muž se u dveří bytu starších manželů objevil ve čtvrtek kolem poledne. Třiaosmdesátiletému pánovi, který nevidí, sdělil, že je opravář topení a že k nim jde proto, aby jim vyměnil termoregulační trysky ve ventilech ústředního topení.

Působil velmi věrohodně, takže jej důchodce skutečně pustil dovnitř. K práci samotné se ale neznámý podvodník pochopitelně nedostal. Řekl jen, že bude stát 460 korun a čekal na zaplacení. Starý pán se tedy odebral do jedné z místností, aby sáhl do společných úspor, a s jednotisícovou bankovkou se chystal zaplatit," uvedla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Falešný opravář najednou neměl drobné a musel pro ně do auta. Ještě předtím řekl, že musí znovu prohlédnout byt. Aby nebudil podezření, poslal manželku starého pána, která neslyší, do koupelny, aby tam pustila vodu.

"Pak už měl volné pole působnosti. Hbitě objevil skrýš s penězi, klasické místo, kam si většina starších lidí ukládá úspory v domnění, že je nikdo nemůže najít, a z bytu rychle odešel. Pak už jej manželé více nespatřili," doplnila Miklíková. Případem se nyní zabývá policie, která jej vyšetřuje jako krádež.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám