Hlavní obsah

Podvodník létal měsíce zadarmo, falšoval výpisy plateb

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most
Aktualizováno

Devětatřicetiletý muž z Mostu si od loňského podzimu létal po celém světě zadarmo. Nejspíš se inspiroval známým filmem Chyť mě, když to dokážeš a padělal výpisy z banky, kterými dokládal, že jeho letenky jsou zaplacené. Když vše prasklo, chtěl prchnout, policisté ho ale dopadli.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V říjnu si objednal přes internet první let a zaplacení doložil padělaným výpisem. Odletěl z Prahy do afrického Kapského města. V listopadu se mu zachtělo za velkou louži, tak si u jiné cestovní agentury objednal letenku z Prahy do USA a opět doložil platbu nepravým bankovním výpisem. O den později už mířil z Česka za oceán.

Ve Spojených státech se mu líbilo, zůstal tam až do poloviny prosince. Pak si objednal letenku do Bratislavy, aniž by tušil, že to bude jeho poslední nelegální cesta letadlem na delší dobu. Při mezipřistání v Praze ho policisté zadrželi.

Mostecká policie ho obvinila z podvodu se škodou přesahující 70 tisíc korun. Kromě toho mu za zpronevěru hrozí až osmileté vězení, neboť měl připravit jednoho Mostečana o více jak milión korun. Ten mu totiž uvěřil a na účet postupně posílal peníze pro potřeby údajného obchodování s komoditami na mezinárodních trzích. Slíbené zhodnocení se samozřejmě nekonalo.

Když chtěl investor peníze zpět a muž se začal vykrucovat, bylo jasné, že něco není v pořádku. Policisté zahájili stíhání podezřelého muže a vyhlásili po něm pátrání, protože nebyl k dostižení. Muže nakonec dopadli a skončil ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám