Hlavní obsah

Podomní prodejce připravil seniory o téměř 400 tisíc

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

O celoživotní úspory, celkem o 372 tisíc korun, přišel seniorský pár z Kojetína na Přerovsku při setkání s podomním prodejcem. Zatímco se s ním bavili, jeho komplic jim částku ukradl. Senioři na vše přišli, až když oba zmizeli.

Foto: Policie ČR

Identikit podomního prodejce, který se seniory komunikoval.

Článek

Případ se stal v pondělí dopoledne, na policii se senioři obrátili až ve středu. K činu došlo v jednom z rodinných domů na náměstí Republiky.

„Zatím neznámý pachatel pod záminkou podomního prodeje zboží obelstil 83letého seniora a vloudil se k němu do domu. Tam po něm požadoval dva tisíce korun za zboží. Pán mu peníze přinesl z místnosti, kde měl schované úspory. Všemu byla přítomna i 76letá paní poškozeného,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Irena Urbánková.

Neznámý muž podle ní neustále hovořil o zboží. „Česky, pak i blíže nespecifikovanou cizí řečí. Zabavil je, ale oba senioři si stačili všimnout, že z místnosti, kde měli peníze, vyběhl neznámý muž a hned za ním odešel i muž, který jim nabízel zboží. Po jejich odchodu senioři zjistili, že jim zmizely jejich úspory - celkem 372 tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Podvodník seniory oslovil na ulici

Při prověřování podle ní policisté zjistili, že seniora neznámý podomní prodejce oslovil v Dudíkově ulici, na trase mezi restaurací a místní sokolovnou. „Muž se měl nejprve vyptávat na cestu do nedalekého města a potom vnutit seniorovi nějaké zboží,“ poznamenala Urbánková.

Pachatelé měli být podle ní dva muži bílé pleti. Prodávající byl ve věku kolem 30 let, vysoký kolem 160 cm, štíhlé postavy. Na sobě měl riflové kalhoty a riflovou bundu, která měla na prsou dvě kapsy. Měl krátké černé vlasy, načesané dozadu. Bližší popis druhého z mužů nebyl zjištěn.

„Policisté se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po neznámých pachatelích. Jakékoliv informace přijmou policisté na telefonním čísle 974 778 721 nebo kdykoliv na bezplatnou telefonní linku 158,“ dodala Urbánková.

Reklama

Výběr článků

Načítám