Hlavní obsah

Podnikatel je obviněn za střelbu na policisty

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOVSKO

Pětačtyřicetiletý podnikatel František Šalamounek, který v pondělí v Kaceřově na Sokolovsku postřelil dva policisty a pistolí ohrožoval svého zaměstnance, byl obviněn z útoku na veřejného činitele a vydírání. "Obvinění mu bylo sděleno v úterý večer. Vyšetřován bude zřejmě na svobodě," potvrdil Právu policejní mluvčí Jiří Soukup s tím, že pachatel, jenž byl při přestřelce sám zraněn, je nyní po operaci kolene.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Zlatým hřebem Barokní svatovítské noci byl padesátičlený průvod

Článek

Šalamounek, který je jednatelem přepravní společnosti Kruplex Logistik, v pondělí naléhal na svého zaměstnance, aby se vydal na cestu do zahraničí. Ten však odmítl a podnikatel ho chtěl ke splnění příkazu donutit se zbraní v ruce. Mířil mu do obličeje a několikrát vystřelil do vzduchu. Řidič se k cestě přinutit nenechal a oznámil událost policii.

Ta na místo vyslala tři hlídky. Při zatýkání ozbrojeného muže se strhla přestřelka, pří níž byli zraněni dva mladí policisté. Jeden z nich je stále v sokolovské nemocnici, druhý v domácím ošetřování. "Všichni zranění byli mimo ohrožení života," řekla mluvčí nemocnice Hildegarde Bejlková.

Reklama

Související témata:

Související články

Při přestřelce byli zranění dva policisté

Dva policisté ze Sokolova byli v noci na pondělí postřeleni poté, co se snažili zadržet ozbrojeného muže, který předtím ohrožoval pistolí svého zaměstnance....

Výběr článků

Načítám