Hlavní obsah

Podnapilý řidič při divoké jízdě Břeclaví smetl chodkyni, na místě zemřela

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav
Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda zastavila v neděli večer provoz na Sovadinově ulici v Břeclavi. Řidič octavie tam v mírné levotočivé zatáčce zřejmě nezvládl manévr u ostrůvku přechodu pro chodce a vyletěl na chodník, kde usmrtil chodce. Podle policie byl řidič pod vlivem alkoholu.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto smetlo v Břeclavi chodkyniVideo: Milan Vojtek, Novinky

 
Článek

Nehoda se stala po deváté hodině večer. Octavia, která je registrovaná na severu Moravy, se při manévru dostala mimo vozovku.

Sloup veřejného osvětlení, který jí stál v cestě, skončil zdemolovaný na zemi, stejně jako železný plot u místního učiliště. Auto zničilo i krabici s rozvody elektřiny a poškodilo i dvoumetrovou plechovou skříň chránící rozvody plynu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Řidič autem zdemoloval i plot místního učiliště

Cestou žel smetlo i chodkyni, která utrpěla rozsáhlá zranění a na místě zemřela. Přivolaní záchranáři se ji marně pokoušeli zachránit.

Podle mluvčí záchranné služby Hedviky Kropáčkové utrpěli čtyři lidé z auta zranění, ve třech případech lehké, jedno lékaři klasifikovali jako středně těžké. Podle policie měl řidič pozitivní test na alkohol.

Přivolaní energetici provizorně zajistili rozvod elektřiny, plynový rozvod musel zástupce plynáren uzavřít, protože z něj unikal plyn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám