Hlavní obsah

Podle pitvy zemřel pětiletý chlapec na bodné rány

ÚSTÍ NAD LABEM
Aktualizováno

Soudní pitva těla zavražděného pětiletého Jana Rokose prokázala, že chlapec zemřel na následky dvou bodných ran v horní polovině těla. Neurčila však přesně, kdy hoch zemřel. Jednalo se ale o dny až týdny. Právu to potvrdila severočeská policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

Článek

Tělo chlapce našli v pátek mostečtí strážníci v osobním vozidle v Českých Zlatnících na Mostecku. Auto bylo zaparkováno v opuštěném kravíně.

Policista prohlíží auto, v němž dvojice ukrývala tělo chlapce. Foto: Policie ČR

Chlapce údajně zabila jeho matka Antonie Stašková už 9. prosince, s přítelem pak hledali vhodné místo, kde by se mrtvoly zbavili. Na dvojici uvrhl soud v pondělí vazbu, hrozí prý, že by mohli uniknout a mařit trestní stíhání. Oběma obviněným hrozí až výjimečný trest.

Jan Rokos, kterého soud svěřil do péče otce Romana, byl od srpna s matkou a jejím druhem na neznámém místě. Pár opustil bydliště na Chebsku a s chlapcem cestoval po republice, přičemž vyhledával ubytování na krátkou dobu.

Antonie Stašková je obviněna z vraždy svého pětiletého syna Jana Rokose. Foto: Repro ČT

Roman Rokos hledal syna od letošního srpna. Zašel i na policii, ta prý ale podle něj vyšetřování odbyla. Ministr vnitra Ivan Langer otce ujistil, že policie postup kriminalistů prošetří.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám