Hlavní obsah

Zavražděný pětiletý chlapec byl mrtvý už několik týdnů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST
Aktualizováno

Ústecký soud bude poslední den roku 2007 rozhodovat, zda pošle do vazby matku mrtvého pětiletého chlapce Antonii Staškovou a jejího druha. Tělo Jana Rokose našli policisté v pátek večer v autě dvojice. Syna svěřil soud do péče otci, matka s ním ale utekla a skrývala se. Dítě bylo mrtvé od 9. prosince.

Článek

Tělo bylo na zadních sedačkách zabalené v dece. "Když strážníci objevili zaparkovaný vůz a zjistili, že po jeho posádce je vyhlášeno celostátní pátrání, zavolali kolegy ze státní policie a společně pak objevili na zadních sedačkách v dece zabalené mrtvé dítě," řekl ředitel mostecké městské policie Bronislav Schwarz. Auto našli v areálu bývalého kravína v Českých Zlatnících na Mostecku.

Podle zdroje ČTK, který nechtěl být jmenován, byl chlapec mrtvý tři týdny a dvojice jej zřejmě v areálu bývalého kravína chtěla zakopat. Policisté ale místo pravidelně kontrolují kvůli nelegálnímu odpadu a také častým krádežím. Přítomnost auta tak byla podezřelá.

"Chtěli ho údajně zakopat právě v areálu bývalého kravína na Mostecku. Muž byl svědkem vraždy, prý už jí ale nemohl zabránit. Matka se chtěla zabít také, ale nedokázala to," uvedl zdroj.

Zmizení Jana Rokose nahlásil jeho otec v létě. Foto: Policie ČR

V pondělí proběhne také pitva těla, která by měla stanovit přesnou příčinu smrti. Lékař už v pátek konstatoval, že Jan zemřel násilnou smrtí. Matka a její druh jsou obviněni z vraždy.

Otec: policie pracovala pomalu

Otec chlapce, Roman Rokos, který žije v Táboře, nahlásil zmizení syna v létě. Od té doby po něm bylo vyhlášeno celostátní pátrání. O pomoc se obrátil i na ombudsmana. Měl podezření, že by se chlapci mohlo něco stát. Jeho bývalá partnerka měla již tři děti, dvě údajně zemřely, jedno jí kvůli týrání úřady odebraly.

"Měl jsem své obavy opodstatněné, ale na to nekoukal ani soud, ani policie," řekl Rokos. Zmizení chlapce prý policii nahlásil okamžitě. "Tam to řešili tak, že se to zapsalo a někam založilo," uvedl muž, který si chce na postup policie stěžovat.

Ministr vnitra Ivan Langer TV Nova řekl, že postup policie bude prošetřen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám