Hlavní obsah

Podezřelý z vraždy v Tymákově se u výslechu přiznal

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Několik hodin prohledávali ve středu večer kriminalisté dům v Tymákově na Plzeňsku, ve kterém tentýž den zadrželi muže podezřelého z vraždy 25letého mladíka. Jeho tělo objevil předminulý týden houbař v lese na Rokycansku. Mladík se u výslechu přiznal k vraždě.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté odvážejí z domu Jaroslava Hrdličky jeho vozidlo, se kterým vrah zřejmě odvezl oběť do lesa.

Článek

Policisté nakonec z Tymákova odvezli dodávku, kterou měl majitel domu zaparkovanou na dvorku a ve které zřejmě vrah mrtvolu odvezl do lesa, aby se jí zbavil.

Státní zastupitelství ve čtvrtek potvrdilo, že devětadvacetiletý muž z Tymákova byl obviněn ze spáchání zločinu vraždy.

„Při výslechu se ke svému činu doznal. Státní zástupkyně podá soudu návrh na vzetí obviněného do vazby,“ píše se v oficiální zprávě Krajského státního zastupitelství v Plzni. Žádné další bližší informace ale žalobci k případu nesdělili.

Zatčeným mužem je Jaroslav Hrdlička, jehož mladšího bratra Vojtěcha poslal soud letos v červenci na 19 let do vězení za dvojnásobnou vraždu otce a nevlastní matky. Oba tehdy umlátil sekerou právě v domě v Tymákově.

Obětí přítel adoptované dcery 

Motivem měl být dlouhodobý konflikt obou sourozenců s rodiči, kteří je prý po celé dětství vystavovali fyzickému i psychickému týrání a ponižování. Bezprostředním impulzem k vraždě byla obava o osud Jaroslavova syna. Zavraždění totiž vyhrožovali, že ho kvůli finančním problémům nechají otci odebrat a vezmou si ho do pěstounské péče. Odsouzený muž bratrovi slíbil, že tento záměr rodičům rozmluví. Místo toho je ale zavraždil.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté odvážejí z domu Jaroslava Hrdličky jeho vozidlo, se kterým vrah zřejmě odvezl oběť do lesa.

Současnou obětí je pak muž, jehož přítelkyní byla adoptovaná dcera zavražděného páru z Tymákova. Ta se po vraždě nastěhovala zpátky do jejich domu, kde žil právě Jaroslav Hrdlička se svojí rodinou.

Reportér Práva ještě v pondělí s Jaroslavem Hrdličkou osobně mluvil. Říkal, že má od policie zakázáno o případu s kýmkoli hovořit. Na první dojem na něm nebyla znát žádná nervozita. Utrousil pouze, že by „se tady nejraději na všechno vykašlal a odjel někam do ciziny, kde ho nikdo nebude otravovat“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám