Hlavní obsah

Podezřelý z pokusu o vraždu se proháněl na dálnici na kole

Právo, Miroslav Homola

Jihomoravští kriminalisté řeší případ pokusu o vraždu, ke kterému došlo minulé úterý ve Vranovicích. Muž tam u domu zaparkoval své osobní auto se střešním nosičem, na kterém měl dvě jízdní kola.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Těsně před půlnocí jej vzbudil hluk z ulice, a když se podíval ven, viděl dvě osoby, jak se snaží bicykly z nosiče odcizit. Vyběhl za nimi ven z domu, a zatímco jednomu ze zlodějů se podařilo kola zmocnit a ujet, druhého majitel bicyklu dostihl a snažil se jej zadržet.

Jen shodou náhod poškozený nezemřel

Pachatel se však nemínil vzdát, na poškozeného zaútočil nožem. Hned několikrát jej bodl a způsobil mu zranění, které jen shodou náhod nemělo smrtelné následky. Poté utekl. Na místě po vyrušení majitelem bicyklů zanechal nářadí, které použil při krádeži, čepici a ke své smůle také mobilní telefon.

„Kriminalistům tak usnadnil práci a okamžitě jsme po něm vyhlásili pátrání. Zadržet se jej podařilo druhý den po poledni, když na sebe upozornil hlídku policistů z dálničního oddělení Podivín. Vyrazil totiž na kole na dálnici, kde si cyklisty v odstavném pruhu všimli policisté,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová.

„Nejen že sedmatřicetiletý muž neměl na kole na dálnici co dělat, byl i pod vlivem pervitinu a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Policisté jej zadrželi a předali kriminalistům. Vyšetřovatel muže již obvinil ze spáchání pokusu o zločin vraždy a z přečinu krádeže,“ dodala Vedrová.

Na verdikt soudu si obviněný počká ve vazbě. Z krádeže byl obviněn také jeho komplic a ještě třetí muž, který se na krádeži podílel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám