Hlavní obsah

Podezřelého z vraždy v Plzni soud poslal do vazby, trpí schizofrenií

– Plzeň
Právo, zaš

Osmadvacetiletého muže, který podle policie o víkendu v Plzni ubodal seniora a na policistku zaútočil golfovou holí, poslal ve středu plzeňský okresní soud do vazby. Muž podle soudu i obhájce trpí schizofrenií. Poslední dobou se zdržoval v komunitě bezdomovců.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelý z vraždy v PlzniVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

Soud uvalení vazby vysvětlil tím, že by muž mohl utéct nebo obdobný čin spáchat znovu. Je pravděpodobné, že z vazby muže přesunou do vězeňské nemocnice.

K vraždě 71letého muže došlo v sobotu ráno v Těšínské ulici u rozsáhlé opuštěné stavby Carimex, ve které žijí bezdomovci a narkomani. Policisté pátrali po pachateli i v noci. V neděli pak vyjeli do jedné z obcí na Rokycansku, kde bylo hlášeno vloupání do zemědělského objektu.

Zloděj nakonec stihl utéct. Policejní hlídka vzápětí začala prohledávat okolí. Schovaného muže si nakonec všimla jedna ze zasahujících policistek.

Napadl policistku

„Podle zákona jej vyzvala, aby opustil ukrýt, ale muž nereagoval, a policistku dokonce napadl golfovou holí. V tu chvíli na místo dorazil i psovod se svým psem a muže společně zpacifikovali a zajistili,“ sdělila mluvčí policie Martina Korandová.

Později vyšlo najevo, že právě zadržený zloděj mohl o den dříve zavraždit seniora. Policisté ho obvinili z vraždy a násilí proti úřední osobě. „Čekáme na výsledky soudní pitvy, policisté nalezli i nůž, který pachatel použil,“ upřesnila Korandová.

Podezřelý muž také čelí obvinění z ublížení na zdraví. Strážci zákona totiž během vyšetřování zjistili, že v sobotu zřejmě zaútočil i na 53letou ženu u zastávky MHD U Prazdroje. „Žena si všimla muže, který se za ní následně vydal. V chůzi pokračovala a najednou ucítila říznutí do nohy. Když se otočila, spatřila muže, jak již utíkal pryč,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám