Hlavní obsah

Muž podezřelý z vražd v Schwandorfu bivakoval na Domažlicku u rybníka

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští policisté zadrželi ve středu odpoledne na Domažlicku muže, který je podezřelý z dvojnásobné vraždy v německém Schwandorfu. Zadržení hledaného muže potvrdila Právu krajská policejní mluvčí Martina Korandová.

Foto: Policie ČR

Zadržení podezřelého Němce na Domažlicku

Článek

Jde podle informací Práva o 58letého Heinze Josefa Rappla, po kterém němečtí kriminalisté pátrali od pondělka.

Hledaný muž bivakoval u rybníka nedaleko obce Kout na Šumavě. Policisté na místo vyjeli na základě oznámení od občanů, kteří jej poznali z médiích.  Podezřelý cizinec se nijak zatčení nebránil. Nyní je na domažlickém ředitelství, kde detektivové ověřují jeho totožnost.

Podle německých médií je Rappl podezřelý z toho, že zabil svoji expartnerku a jejího nového přítele. Obě těla byla nalezena v pondělí v rodinném domě ve Schwandorfu. Jakým způsobem byla dvojice zavražděna, policie zatím nezveřejnila.

Svědci tvrdí, že Rappl, který měl přezdívku Mexiko a v minulosti byl odsouzen za podvody, své bývalé přítelkyni často vyhrožoval.

Němečtí detektivové  požádali  o spolupráci české kolegy při pátrání po podezřelém, neboť měli indicie, že by se mohl pohybovat na Domažlicku. Jako dopravní prostředek používal jízdní kolo, které měl při zadržení také u sebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám