Hlavní obsah

Pod srnci se na Zlínsku prolomil na rybníku led, boj o život vyhráli

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V boj o život se v neděli proměnila snaha dvou srnců přeběhnout zamrzlý rybník Výlanta v Dolní Vsi, místní části Fryštáku na Zlínsku. Několik desítek metrů od břehu se pod nimi prolomil led.

Foto: HZS Zlínského kraje

Srnci strávili v chladné vodě téměř hodinu.

Článek

V chladné vodě strávila zvířata bezmála hodinu, nakonec se však dokázala dostat na břeh sama, byť už byli na cestě pomoci jim hasiči. O promrzlá zvířata se postarali myslivci. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Roman Žemlička s tím, že k záchraně zvířat bylo po 11. hodině vysláno ze Zlína zásahové vozidlo profesionálních hasičů s gumovým člunem.

Foto: HZS Zlínského kraje

O promrzlá zvířata se postarali myslivci.

„Při příjezdu hasiči zjistili, že zvířata se dostala z vody vlastními silami. Na břehu vysílené a podchlazené srnce odchytli zástupci místního mysliveckého spolku, kteří jim poskytli základní pomoc,“ uvedl mluvčí.

Zvířata byla podle něj ve vodě skoro hodinu. Oba srnci byli umístěni ve stáji. „Až se vzpamatují z nepříjemného zážitku, budou opět vypuštěni do volné přírody,“ dodal Žemlička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám