Hlavní obsah

Po výbuchu hořel panelák v Děčíně, evakuovali přes třicet lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Na tři desítky lidí vyhnal z bytů v úterý večer požár v jednom z panelových domů v Děčíně. Samotnému požáru měl předcházet výbuch. Záchranka ošetřila osm lidí. Okolnosti incidentu hasiči vyšetřují.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Požár v paneláku v Děčíně

Článek

Exploze se ozvala krátce po 20. hodině v části Děčína VI - Letná. Výbuch a následný požár zasáhly byt v přízemí sedmipatrového panelového domu.

„Hasiči zpočátku evakuovali všechny obyvatele domu. Záchranná služba na místě ošetřila celkem osm lidí,” informoval ve středu Petr Pelikus z HZS Ústeckého kraje na webu.

Podle prvotních informací se šest lidí nadýchalo zplodin hoření.

Panelák v Děčíně vzplál od kočárku, policie vyšetřuje obecné ohrožení

Krimi

Plameny se hasičům podařilo dostat pod kontrolu za necelých třicet minut od vyhlášení poplachu. Samotnou likvidaci požáru mohl velitel zásahu hlásit po 21. hodině.

„Zástupce městského úřadu povolal pro evakuované obyvatele autobus. Na místo události se dostavil statik, který konstatoval, že konstrukce domu nebyla narušena. Díky včasnému zásahu hasičů se požár nerozšířil mimo byt, ve kterém začalo hořet,” upřesnil Pelikus.

Na hasiče při požáru roubené chalupy na Děčínsku spadl komín

Krimi

Obyvatelé se vraceli ještě v úterý večer do svých bytů, jednalo se nejméně o třicet lidí. Příčinu a okolnosti vzniku požáru hasiči vyšetřují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám