Hlavní obsah

Po výbuchu hořel dům v Karlových Varech, policie zadržela prchající Vietnamce

– Karlovy Vary • Aktualizováno
Právo, Novinky, Rudolf Voleman, Petr Nový

Dům v ulici náměstí Václava Řezáče v karlovarské čtvrti Drahovice zachvátil v pátek ráno požár, kterému předcházel výbuch ve čtvrtém patře domu. Podle hasičů plameny zasáhly čtvrté patro budovy. Policie ráno dopadla dva Vietnamce, kteří z domu s popáleninami utekli. Později se ukázalo, že v bytě byla varna pervitinu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

K likvidaci ohně využili hasiči i dva žebříky.

Článek

Na místě zasahovalo větší množství hasičských jednotek, hasiči využívali také výškovou techniku. V přízemí domu je prodejna s barvami.

Po výbuchu na náměstí Václava Řezáče šlehaly plameny deset metrů vysoko. „Najednou jsme uslyšeli mohutný výbuch, takže jsme vyběhli před dům,“ popisoval Josef Musil, který má v hořícím domě prodejnu barev.

Popadli jsme s mužem obě děti a vyběhli jsme ven. Z hořícího domu jsem nic nestačila vzít. V tom zmatku jsem na to nemyslela, jen jsem se chtěla dostat ven.
obyvatelka domu

„Z oken ve čtvrtém patře vylétlo všechno sklo a začaly z nich šlehat plameny,“ popisoval dále. „Spali jsme, když na nás zazvonil ženský hlas, ať vypadneme, že nám hoří barák,“ připojila se Věra Halaxová, jenž žije v prvním patře domu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

K likvidaci ohně využili hasiči i dva žebříky.

„Popadli jsme s mužem obě děti a vyběhli jsme ven. Raději jsem je odvezla k babičce do Doubí,“ pokračovala s tím, že si z hořícího domu nestačila nic vzít. „V tom zmatku jsem na to nemyslela, jen jsem se chtěla dostat ven,“ dodala.

Svědci viděli z domu utíkat dva muže vietnamské národnosti, kteří měli ohořelé oblečení na zádech. Nasedli do Škody Fabia combi stříbrné barvy.

V bytě hasiči s policisty našli varnu, policie zatím neví, jak je velká. Hasiči stále zasahují. Vozidlo, v němž Vietnamci ujížděli policii, bylo plné chemikálií.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Požár likvidovali hasiči také pomocí výškové techniky.

Policie zřídila kontroly na silnicích v Karlovarském kraji, v jejichž síti hledaní muži později uvízli. Prchající Vietnamce se policistům podařilo zadržet v Sokolově.

Oba byli převezeni se zraněním do nemocnice, u jednoho lékaři zjistili vážné popáleniny. Ten bude muset být převezen na popáleninové centrum do Prahy. Podle policie ujížděli ze Sokolova směrem na Královské Poříčí.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hasiči při zásahu u požáru domu v Karlových Varech

Škoda po požáru byla odhadnuta na 10 miliónů korun. Statik na místě vyhodnotil poškození střechy, hrozí sesunutí její části. Ulice náměstí Václava Řezáče kolem domu byla zcela uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám