Hlavní obsah

Po tragickém požáru hotelu v Praze zůstávají dva lidé v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Po sobotním požáru hotelu Eurostars David v pražské Náplavní ulici zůstávají v nemocnicích dva zranění. Ostatní byli propuštěni. Vyplynulo to z informací pražských nemocnic, kam záchranáři po požáru rozvezli raněné. Požár nepřežili čtyři lidé. Policie uvedla zjistila totožnost třetí obětí, byla to Němka narozená v roce 1997.

Vyhořelý hotel v centru PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Záchranáři podle informací na svém webu ošetřili při zásahu u požáru 34 lidí a do nemocnic převezli osm lidí, z toho čtyři museli oživovat. Jednoho člověka, kterého resuscitovali, záchranáři podle předchozích informací předali vinohradské nemocnici.

Foto: HZS Praha

Evakuace hostů z hořícího hotelu

Její mluvčí Markéta Ehrenbergerová v pondělí řekla, že zraněný v nemocnici nadále zůstává, bližší informace k tomu ale neuvedla. Nepotvrdila ani to, zda je ve vážném stavu.

Další zraněný při požáru je v motolské nemocnici. Pracovnice tamního tiskového oddělení řekla, že do nemocnice byli po požáru přivezeni dva pacienti, přičemž jeden byl propuštěn v neděli a druhý, těžce raněný, zůstává hospitalizovaný.

Dva zranění hasiči

Ústřední vojenská nemocnice v Praze přijala po požáru jednoho pacienta, který se nadýchal zplodin. Po ošetření v ní zůstal na pozorování a v neděli byl propuštěn, řekla mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

Nejvíce zraněných po požáru převzala Všeobecná fakultní nemocnici v Praze, kde posléze zemřely na udušení kouřem dvě přivezené ženy. Jedna v sobotu večer a druhá v neděli ráno. Dva lehce zranění byli o víkendu podle mluvčího nemocnice Michala Schneidra propuštěni.

Zásah hasičů při požáru hotelu v PrazeVideo: AKTU.cz, Jiří Forman

Podle dřívějších informací mluvčí pražské záchranné služby Jany Poštové mezi zraněnými nebyli žádní pacienti s popáleninami, dominovaly případy, kdy se lidé nadýchali kouře. Mezi lehce zraněnými byli i dva hasiči.

Foto: HZS Hlavního města Prahy, .

Hasiči v hořícím hotelu

Plameny vyšlehly z hotelu Eurostars David v Náplavní ulici v sobotu kolem šesté hodiny odpoledne. Hasiči dostali hlášení, že v přízemí pětipatrového hotelu hoří klimatizace. K požáru se ihned sjely jednotky z celé Prahy a nakonec byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Škoda byla vyčíslena na více než 20 miliónů korun. Příčina známa zatím není. Policie požár vyšetřuje jako trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti.

Na místě zemřeli jednadvacetiletý Němec a o rok mladší Jihokorejka. „Kriminalistům se podařilo v průběhu dnešního dne potvrdit totožnost třetí oběti požáru. Jedná se o ženu ze Spolkové republiky Německo ročník narození 1997,” informoval mluvčí policie Jan Daněk s tím, že totožnost čtvrté oběti dále zjišťují.

Foto: HZS Praha

Evakuace hostů z hořícího hotelu

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám