Hlavní obsah

Po střetu dodávky a osobního vozu zemřeli na Kroměřížsku tři lidé

– Bezměrov

Tři lidé zemřeli v pátek krátce před 18:30 po střetu dodávky Opel Vivaro a osobního auta Škoda Felicia na křižovatce u Bezměrova na Kroměřížsku. Dva další zranění jsou v nemocnici, řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. Na Kroměřížsku letos zemřelo při dopravních nehodách již osm lidí.

Článek

Podle Mitáčka se nehoda stala na známé křižovatce, kam záchranáři v posledních měsících již mnohokrát vyjížděli k vážným kolizím. Kvůli nájezdu na dálnici se tam totiž měnila přednost, řada motoristů si na změnu dosud nezvykla a bez ohledu na značení projíždí nebezpečným místem stejně jako dříve.

"Po otevření dálnice D1 jsme tu zasahovali takřka denně," uvedl Mitáček.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Petra Olšana vyslali zdravotníci na místo tři posádky. Trojici pasažérů však již nemohli pomoci, zaklíněná těla vyprošťovali hasiči. "Zemřeli tři lidé z osobního auta, dva muži ročník narození 1981 a 1974 a žena narozená v roce 1984," uvedl Mitáček. Dva zraněné z dodávky převezli zdravotníci do nemocnice, rozsah zranění zatím Olšan nedovedl upřesnit.

Poté, co záchranáři odvezli zraněné, zajistili hasiči vraky vozidel. Osobní auto skončilo po srážce na střeše a na svodidlech. Dodávka zablokovala křižovatku. Doprava v místě nehody je omezena, tragickou událost vyšetřuje policie.

Statistika zemřelých při dopravních nehodách se po dnešní tragédii na Kroměřížsku vyšplhala již na osm. Loni dopravní policisté v regionu napočítali tři. Ve Zlínském kraji letos zahynulo při dopravních nehodách celkem 22 lidí, v minulém roce jich bylo 40.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám