Hlavní obsah

Po potyčce s policisty skončil se zlámanými žebry v nemocnici

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté v Praze 3 vyšetřují dva strážníky, kteří se v neděli poprali při udělování pokut řidičům za špatné parkování s pětapadesátiletým Milanem M. v Přemyslovské ulici. Rvačka dopadla tak, že Milan M. skončil v nemocnici. Obě strany na sebe navzájem podaly trestní oznámení.

Foto: Martin Seidl
Článek

"Strážníci slouží dále. Závěry z incidentu učiníme až po ukončení policejního vyšetřování," řekla v úterý mluvčí pražských strážníků Radka Waitová.

Rvačce, ve které Milan M. utrpěl zlomeninu tří žeber, naražený loket a spoustu podlitin, předcházela slovní hádka. Tu začal Milan M. slovními útoky na strážníky. Chtěl, aby policisté neřešili situaci v Přemyslovské a zaměřili se na nekázeň řidičů v nedaleké Jičínské ulici, kde je dostavován palác Flora. Dál se už verze o rvačce liší.

Tvrzení obou stran

"Strážník, který podal na Milana M. trestní oznámení pro útok na veřejného činitele, uvedl, že celý incident a nakonec i fyzický útok vyprovokoval Milan M. Kopl strážníka do břicha," řekla mluvčí. 

Zcela jinak věc v trestním oznámení popsal Milan M. Podle něj ho napadli strážníci v reakci na jeho slovní útoky. Měli ho bít, i když už ležel na zemi. Někteří z náhodných svědků rvačky dokonce tvrdí, že strážníci do Milana M. kopli v situaci, kdy už měl na rukou pouta.

"Policejní rada vyšetřuje, jak to vlastně bylo. Nikoho neobvinil," řekl obvodní policejní ředitel v Praze 3 Jiří Neuwirth.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám